Szigetszentmárton Község Önkormányzata 2019-ben LEADER pályázati támogatást nyert Interaktív közösségi játszótér és fitneszpark létrehozására. A Szigetszentmártoni Általános Iskola tantestületének tagjaival együttesen dolgozták ki az interaktív közösségi játszótér és fitnesz park ötletét.

A projekt elsőleges célja egy olyan fitnesz park létrehozása, amely a környékbeli Egyesületek, szálláshelyek és a lovas túrizmus résztvevői számára egy újfajta kikapcsolódási, és edzési teret hoz létre, bárki számára elérhető, a Község turisztikai pontjaitól 5 percre található Iskola udvarában. A nagyobb városokban már elterjedt park nem csak turistaprogramként szolgál, de az egészség-megőrzésben is részt kap.

Az eszközöket a Happy Jump Bt. és a Polyduct Zrt. szállították és telepítették. Az eszközöket 2020-ban adták át.

Projektünk egyike a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület Ráckevei Kistérségében megvalósított turisztikai és egészségmegőrző projektjeinek.

Ráckevei Duna Baráti Kör felépítette szociális és szállásépületét, mely lehetőséget biztosít az ide érkező tanulóknak, sportolóknak és turistáknak, hogy megpihenjenek és táborozzanak.

Kiskunlacházi Diáksport Egyesület és a Ráckeve Városi Sportegyesület közösen létrehozták a Ráckevétől Áporkáig terjedő Csónakos tanösvény hálózatot, melyet 30 db tájékoztató tábla mentén ismerhetnek meg a Kis-Dunán kajakkal, kenuval vagy sárkányhajóval közlekedők. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Fiatalok Szellemi és Fizikai Fejlődéséért Egyesület is. Így a tanösvény Ráckevei, Kiskunlacházi illetve Szigetszentmártoni indulással is megtekinthető, hiszen mindhárom egyesület rendelkezésére áll a megfelelő hajó.

A rengetek környékbeli látnivaló közül említésre méltó a Magyarországi Harmonikások Kulturális Egyesülete, mely Ráckevén felújította a Népművészeti Házat. Az épület a hagyományokat őrző külsővel és belsővel varázsolja el a látogatókat és számos érdekes programmal csalogatja a vendégeket.

Várjuk szeretettel programjainkra Szigetszentmártonban és környékén.

Képek:

Játszótér 2 RDBK szállásépületRSD Csónakos térkép
MHKE Népművészeti ház

Tábla SzszmFelsohomok
LEADER

 

 

 

Hírlevél Felíratkozás

Elérhetőségek

Szigetszentmárton  Polgármesteri Hivatal

  • Telkes utca 10. 
  • Tel: 06-24/456-325,
  • Tel: 06-24-513-800
  • Fax: 06-24/456-312,

e-mail: ph@szigetszentmarton.hu